Skisser


Skisser

Kerstin måndag
Ker dagenefter
IMG_7508
IMG_0563
IMG_7752
IMG_7541

 

Jag skissar gärna människor som utövar något. Kanske är det styrketräning, musiker eller en kör. Det är fantastiskt att se folk musisera, hur de går helt upp i musiken och blir till ett med sina instrument. De rör sig rytmiskt och har ett djupt koncentrerat uttryck i ansiktet. Vackert! Så klart en utmaning att fånga.


Ofta blir det skisser av familjemedlemmar eller människor jag ser på stan. Eller bara hus eller träd, de har också sin personlighet och stämning.


En till skoj typ av skissning är ju att måla la vista med flytande färg (t.ex. akryl eller gouache), snabbt snabbt ska färgen blandas och i farten hamna ungefär rätt på papperet. Skojigt, fart och fläkt! Färgerna översätts friskt till något annat, det får stämma som helhet i alla fall. Ibland går det.Det blev en nystart med att skissa under 2016. Det känns som att jag behöver få fatt i det jag ser, förstå lite bättre. Ofta smyger jag mig till en skiss, jag vill inte att folk ska känna sig så iaktagna, gjorda till de objekt som de faktiskt blir. Men, det är ju för att jag tycker det är något så fint med dem, det är ju därför jag skissar av dem!


Det får gå fort, folk rör sig ju hela tiden. Så jag  tränar minnet också, för slänger mitt "objekt" över benet på andra sidan så blir liksom resten av skissen ganska konstig.


Lugnast är det att skissa av sig själv. En tålamodigare och mer överseende modell får man leta efter. Fast priset är den alltid så granskande blicken, och en allvarlig min. Det krävs mycket koncentration! 


Här kommer ett gäng, i allsköns blandning. Så får vi se vad jag får ner på papper under 2017!
Skisserna finns både på mitt öppna Instagramkonto Kerstinwessberg samt på mitt öppna Facebook-konto Kerstin Wessberg måleri. Välkommen att titta där också.